Tumpak Sewu Waterfall Ijen Crater and Mount Bromo Tour Package 4 Day 3 Night

DETAIL ITINERARY

DAY 1 》
Surabaya – Rainbow Village – Waterfall Tumpak Sewu

¤ Pick you up on the Airport or hotel in Surabaya
¤ Then driving about 5 hours to Waterfall Tumpak Sewu Area
¤ A long the way we stop for visit to Rainbow Village
¤ Enjoy and Expolore in Rainbow village about 1 hours
¤ After that cotinune to Homestay area Tumpak Sewu Waterfall
¤ Reach Waterfall Tumpak Sewu area around 5.00 PM then check in Homestay
¤ Free Program

DAY 2 》
Waterfall Tumpak Sewu _ Ijen Blue Fire

¤ Wake up and Breakfast
¤ Around 06.00 AM we start to Explore Waterfall Tumpak Sewu
¤ Explore Waterfall Tumpak Sewu in duration 3 hours
¤ Finish Explore Waterfall Tumpak Sewu around 09.00 AM
¤ After that showering and take Lunch Local Food
¤ At 10.00 AM we check out direct to Ijen area
¤ From Waterfall Tumpak Sewu to Ijen area we need dring is about 5 hours
¤ Reach Ijen area at 03.00 PM then check in Hotel Ijen View ( bondowoso area )
¤ Free program

DAY 3 》
Ijen Blue Fire _ Bromo
¤ Wake up at 23.30 PM
¤ Then at 00.00 AM we go to Paltuding area , trip in 2 hours from the Hotel

¤ Around 02.00 AM we reach Paltuding area , Paltuding area this is the permit post before hiking
¤ Then start walking from Paltuding is about 1,5 hours to the Ijen Peak
¤ Reach Ijen Peak around 03.30 AM then Enjoying the BLUE FLAME SULPHUR IJEN from the peak
¤ Blue Flame Sulphur is the phenomena from the sulphur mining
¤ Ijen is the largest area for sulphur mining and a lot of people worked
as the sulphur miners
¤ Blue Flame Sulphur is the sulphur with high temperature so, it’s look
like burn the sulphur in the dark
¤ You will see greenish blue light from the sulphur
¤ It can be reached ( Blue Flame ) when no moon light and no rainy
¤ Hopefully the weather supports
¤ If the possible condition and safe you may walk down until the rim of the Ijen Lake
¤ Then joining with the sulphur miners to see how they work and see the Morning Lake View
¤ After that we walking back to Paltuding area
¤ Reach Paltuding around at 08.00 AM then driving back to Hotel driving is about 2 hours
¤ Reach Hotel around 10.00 AM then Breakfast
¤ After Breakfast showering then around 12.00 PM check out directly to the Bromo area driving is about 4 hours
¤ Reach Bromo area around 4.00 PM then check in Hotel
¤ Free program

DAY 4 》
Bromo Sunrise _ Airport Surabaya

¤ Wake up in early morning at 02.30 AM
¤ At 03.00 AM leaving from hotel with JEEP 4WD driving is about 1 hours to view point Penanjakan
¤ Arrived at 04.00 AM to view point penanjakan , Penanjakan this place is very popular as the highest point to catch sunrise and View
¤ After Penanjakan Peak drive down through the sea of sand again and heading Bromo
¤ Reach the jeep parking area you may walk or ride the horse to reach Bromo
¤ Then walking through the upstairs to reach the rim of Bromo Crater
¤ Enjoying in the Bromo Crater then back to the hotel
¤ Breakfast time and check out at 09.00 AM directly to Surabaya  Airport
¤ Then driving is about 3 hours from Hotel Bromo to Surabaya Airport
¤ Reach Surabaya  Airport around 12.00 PM and our tour finish

FACILITY :
》Bromo National Park Entrance Fee
》Ijen National Park Entrance Fee
》Waterfall Tumpak Sewu Entrance
》Jodipan Kampong Warna Warni Entrance Fee
》Private transportation arrangement for 4 days ( driver, petrol, toll fees included )
》4WD Jeep ride in Bromo National Park
》One Night Hotel ( breakfast included ) in Bromo
》One Night Hotel Ijen View ( breakfast included ) in Ijen
》One Night Homestay ( breakfast included ) in Tumpak Sewu
》Gas Mask in Ijen
》Local Guide in Ijen
》Local Guide Waterfall Tumpak Sewu
》English speaking driver
》Supply of Mineral Water
》Milky Way ( if the Weather support no moon )

EXCLUDED :
》lunch and dinner
》Pony rider in Bromo
》Travel Insurance
》Personal expenditures
》Medical expenses
》Tips Driver

NOTES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *